Amdi Petersen kan blive en sensation i retten

Tre landsdommere og tre domsmænd indtager mandag formiddag deres stole i Vestre Landsret i Aarhus for at afgøre, om Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen og fire andre er skyldige i underslæb og groft skattesvig.

Men det er kun på papiret, at ankesagen trilles i gang. Ingen forventer, at Amdi Petersen og de øvrige dukker op fra deres skjul i udlandet. Og landsretten har da også kun afsat én dag.

Tvind-lederens forsvarer, advokat John Korsø Jensen, har ikke været i kontakt med sin klient siden frifindelsen i Ringkøbing i 2006, fortalte han for nylig Ritzau.

De fem er anklaget for grov skattesvig og for underslæb i forbindelse med pengeoverførsler mellem Tvinds humanitære fond til forskellige kommercielle projekter. De har nægtet sig skyldige.

- Vi må se, hvad der sker, hvis ikke de dukker op, siger advokat Niels Ulrik Heine, der er forsvarer for den ligeledes flygtede Kirsten Larsen.

Hvis ellers Tvind-toppen fra deres skjul i udlandet følger med i Statstidende, kunne de 27. marts læse myndighedernes advarsel. De risikerer at blive anholdt eller fængslet, hvis de ikke møder op.

Netop disse reaktioner bliver formentlig et stridsemne på mandagens retsmøde. Anklagere og forsvarere vil med garanti komme med vidt forskellige opfordringer til dommerne om, hvad de skal gøre eller ikke gøre ved den fastlåste situation.

Hvor den efterhånden 74-årige Amdi Petersen, Kirsten Larsen, Marlene Gunst, Christie Pipps og Sten Byrner gemmer sig, ved politiet ikke noget om.

Det var i 2006, at byretten i Ringkøbing frifandt de fem - på nær Sten Byrner, der blev dømt i beskedent omfang og fik en betinget dom.

Siden da har anklagemyndigheden skåret tiltalen ned fra over 100 millioner kroner til de beløb, som talsmand Poul Jørgensen har fået to år og seks måneder for - nemlig grov skattesvig for 53 millioner kroner og underslæb for 15 millioner kroner.

For anklagemyndigheden vil vicestatsadvokat Erling Vestergaard og advokat Steen Halling-Overgaard føre ordet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip