Balle: Overraskende fredelig konflikt

Selvom sager om brud på konfliktreglerne begynder at dukke efter den første uges lockout af skolelærerne, så mener formanden for Danmarks Skolelederforening, at antallet af konflikter indtil videre er imponerende få.

- Når man tænker på, hvor mange mennesker der er involveret i konflikten, er jeg meget positivt overrasket over, hvor fredeligt den første uges konflikt er spændt af, siger skoleledernes formand, Anders Balle, til Ritzau.

I hovedstaden var der ifølge Københavns Lærerforening efter fire skoledages lockout kommet klager om seks skoler, viser en rundspørge, som Avisen.dk har foretaget.

Den viser også, at ud af 12 af lærernes lokale kredsforeninger har fire haft en eller flere sager, hvor en skole efter lærernes overbevisning bryder reglerne for lockouten.

Anders Balle tør ikke vurdere, om alle anklagerne om brud på reglerne er rimelige.

- Ingen gør det af ond vilje, men snarere af god vilje over for børnene, fordi man gerne vil have tingene til at fungere så godt så muligt. Der kan man måske komme til at kante reglerne eller lægge en fortolkning, som lærerne er uenige i, siger han.

- Men så har vi jo arbejdsretten, der efterfølgende må afgøre, hvad der er rigtigt eller forkert.

Skoleledernes førstemand mener, der i høj grad er fortolkningsmuligheder i reglerne og gråzoner mellem tilsyn og undervisning.

- Det centrale er, at sikkerheden er i orden. Kan man som skoleleder ikke sikre den med det personale, der er på skolen, skal børnene sendes hjem.

Han opfordrer skolelederne til ikke at gå for kreativt til værks. Men han mener også, at de få konflikter hidtil viser, at selvom parterne er i konflikt, så er de ikke i slåskamp.

- Opstår der nye tvivlstilfælde, må man tale om det. KL har udpeget en konfliktansvarlig i hver kommune, som skolelederne kan henvende sig til, og som kan reglerne og kan udlægge kommunens linje, siger Anders Balle.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip