Ban Ki-moon bekymret over Korea-krisen

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, siger torsdag, at han er "dybt bekymret" over de stigende spændinger på den koreanske halvø.

Nordkorea meddelte før weekenden, at der er "krigstilstand" mellem Nord- og Sydkorea, og onsdag sagde Nordkoreas militær, at det har fået endelig bemyndigelse til et "nådesløst" angreb på USA, der kan involvere atomvåben.

I en erklæring, der er offentliggjort af det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA, hed det, at Den Koreanske Folkehærs generalstab formelt har orienteret den amerikanske regering om, at de amerikanske trusler vil blive "smadret med helt nye, små, lettere og alsidige atomare midler".

I en tale under et besøg i Monaco siger Ban Ki-moon også, at han håber, at Nordkorea "så hurtigt som muligt" vil ophæve restriktionerne for sydkoreanske arbejdere i industrizonen Kaesong.

- Jeg er dybt bekymret og foruroliget over den stigende spænding på den koreanske halvø forårsaget af den meget negative, provokerende retorik, der kommer fra Nordkorea, siger generalsekretæren.

- På nuværende tidspunkt tror jeg, at alle berørte parter på den koreanske halvø, især den kinesiske regering, kan spille en meget vigtig rolle i forhold til at berolige situationen, afslutter Ban Ki-moon.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip