Banan reddede bilist fra fartbøde

En mand undgår en fartbøde på 1500 svenske kroner, fordi politiet ikke kan bevise endegyldigt, at det var ham der kørte bilen. 

Årsagen er, at der på politiets billede af hastighedsoverskridelsen er en chauffør, der spiser en banan, og det er ikke en frugt, bilens ejer har spist i flere år, har han forklaret. 

- Jeg har ikke spist banan i over to år, fordi jeg er LCHF-kuren, skriver manden i sin redegørelse til sagen, ifølge Aftonbladet. 

Samtidig siger han, at han skulle sælge sin bil i den periode, og derfor var der en del, der prøvekørte den. 

Retten i Västmanland valgte at give manden medhold - blandt andet fordi bananen fylder så meget på billedet, at det er svært at afgøre identiteten på chaufføren. 

Derudover vurderede retten, at billedets kvalitet var for dårligt til, at man med sikkerhed kunne sige det var ham ved at sammenligne med billederne på mandens pas og kørekort. 

- Retten finder ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved den nuværende målenøjagtighed, og mener at det på baggrund af undersøgelsen er fastlagt, at den person der kører bilen - dvs. personen på fotografiet, der har hvad der lader til at være en banan i munden - er identisk med gerningsmanden 

- Spørgsmålet er så, om det kan betragtes som bevis for, at den person der førte bilen er identisk med xxx, skriver retten i dommen, der altså reddede bilens ejer for at betale for den bananspisende chaufførs hastighedsoverskridelse, skriver retten i dommen, ifølge Aftonbladet. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip