Bankchef utilfreds med overskud på 2,8 mia.

Danske Bank kom ud af årets tre første måneder med et overskud før skat på 2,8 milliarder kroner. Det er en stigning på ni procent i forhold til perioden sidste år, viser bankens regnskab.

Danske Banks topchef, Eivind Kolding, siger, at strategiarbejdet i banken går, som det skal:

- Vi har indført tiltag i alle forretningsenheder for at forbedre lønsomheden. I de kommende kvartaler vil vi fortsat arbejde med tiltag, som skal forbedre kundefokus og - tilfredshed for at hjælpe os med at nå de langsigtede finansielle mål, siger topchefen.

Men chefen i banken er ikke tilfreds med det opnåede resultat i de tre første måneder af 2013.

- I første kvartal har vi halveret nedskrivningerne på udlån for kerneaktiviteterne, og omkostningerne udvikler sig som planlagt. Indtægterne er dog ikke tilfredsstillende og derfor lever periodens resultat ikke op til vores forventninger, siger Eivind Kolding.

Indtægterne udgjorde i første kvartal lidt over 10 milliarder kroner mod 11,78 milliarder året før. Omkostningerne blev barberet ned med over 400 millioner kroner til 5,9 milliarder kroner.

I samme periode udgjorde nedskrivningerne på udlån 1,5 milliarder kroner mod næsten tre milliarder kroner hvert kvartal i 2012.

Danske Bank modtog mange smæk, da de for nogle måneder lancerede et nyt kundeprogram. Men selv om de kritiske røster var mange, har næsten 600.000 kunder meldt sig til programmet, oplyser banken.

- Kundeprogrammet kan påvirke antallet af kunder negativt. Men da programmets fordele er baseret på forretningsomfang, er det dog sandsynligt, at det vil forbedre de enkelte kundeforhold, skriver banken.

Det nye program - eller populært kaldet abonnement - blev introduceret i januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip