Barnebarn af borgerrettighedsforkæmper dræbt

Barnebarnet af den berømte borgerrettighedsforkæmper Malcolm X mistede torsdag livet under et slagsmål i Mexico.

De lokale myndigheder bekræfter Malcolm Shabazz' dødsfald og oplyser, at slagsmålet fandt sted på en bar i Mexico City.

Han blev hårdt kvæstet fundet på Plaza Garibaldi, som er et populært sted for turister med masser af barer og restauranter, og 29-årige Shabazz døde senere på hospitalet.

Der har været forskellige meldinger om hans død. The New York Amsterdam News rapporterede fredag, at Shabazz i stedet blev dræbt i den mexicanske grænseby Tijuana. Han skulle angiveligt været blevet kastet ud fra en bygning under et røveri mod ham.

Shabazz har i årevis haft problemer med myndighederne. Som 12-årig erklærede han sig skyldig i brandstiftelse og uagtsomt manddrab. Hans bedstemor, Betty Shabazz, mistede livet i den brand, han havde påsat.

Som 17-årig fik han en fængselsstraf for at deltage i et overfald og røveri af en teenager i New York. Han er også dømt for at sælge narko. I februar i år blev han anholdt af FBI, da han var på vej til at deltage i en filmfestival i Iran.

Shabazz efterlader sig en treårig datter.

Malcolm X var en kontroversiel forkæmper for sortes rettigheder, da kritikere anså ham for at være racistisk mod hvide og prædike et sort overherredømme. Han blev skudt under en tale i Washington i 1965.

Hans drabsmand, Thomas Hagan, blev prøveløsladt i 2010 efter fire årtier i fængselssystemet. Han har siden beklaget mordet på Malcolm X.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip