Benzinpriserne fortsætter med at stige

Den fortsat højspændte situation i Syrien og frygten for vestlig indblanding gør, at danskerne i weekenden vil opleve yderligere prisstigninger på benzin.

Torsdag steg benzinprisen med 12 øre, og fredag steg den yderligere med 10 øre. Ifølge olieanalytiker i Statoil Peter Rasmussen er det ikke utænkeligt, at en liter benzin generelt vil stige yderligere mellem 10 og 20 øre per liter i de kommende uger.

- Vi får en yderligere stigning på omkring 10 øre totalt hen over weekenden. Det er ikke urealistisk, at prisen for en tønde olie vil stige til omring 120 dollar, hvis situationen spidser til. Det vil give prisstigninger på mellem 10 og 20 øre, siger han.

Men han forklarer, at det kunne have set værre ud. Risikovurderingen for et militært indgreb i Syrien er kun delvist regnet ind i de kommende dages literpriser.

- Det skyldes, at der fortsat ikke er klare meldinger fra USA og dets allierede om at foretage en militæraktion, forklarer Peter Rasmussen.

Statsledernes retorik over for Syrien den seneste uge har alligevel sat et lille præg på prisniveauet, og det skal ses i sammenhæng med Syriens allieret og naboland Iran. De har i skarpe vendinger advaret USA mod at gribe ind i den syriske konflikt.

Benzinpriserne følger prisen på olie og amerikanske dollar, og Hormuzstrædet, der ligger i det sydlige Iran, har en afgørende betydning for oliehandlen.

- Iran sidder geografisk på en nøgleposition og har før truet med at lukke Hormuzstrædet. Hvis det sker, så falder en stor del af verdens olieproduktion bort, og så kan det blive et rigtig dyrt efterår, siger Statoils olieanalytiker.

Hvis Iran bliver direkte involveret i Syrien, vurderer han, at det i værste fald vil betyde, at prisen herhjemme på en liter benzin vil stige med op mod 50-70 øre.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip