Billeder og video: Demonstranter på gaden mod omstridt hundelov

Den omstridte hundelov skal ændres. Det mener folkene bag en større demonstration, som i øjeblikket er i gang i København.

Mellem 1500 og 2000 (antal tilmeldte ifølge arrangørerne red.) mennesker fra hele landet - og Tyskland - deltager.

Dagens.dk erfarer, at der er mødt omkring 600 op.

- Vi håber, politikerne vil lytte til den utilfredshed, der er i befolkningen, så vi kan få hundeloven til revidering. Som det er nu, er den yderst uhensigtsmæssigt indrettet, siger arrangør Jacques Bandier til Dagens.dk.

Demonstrationen tager sit udgangspunkt på Polititorvet klokken 14. Herefter bevæger flokken sig mod Christiansborg.

Her skal blandt andre Per Clausen fra Enhedslisten tale. Han mener, at loven er forfejlet og aflivningerne bør stoppe nu. Derfor vil han have loven under lup:

- Der er brug for markante ændringer af hundeloven, men dette vil tage tid. Derfor opfordrer jeg fødevareministeren til øjeblikkeligt at indføre et krav om, at aflivning på grund af såkaldt "skambidning" aldrig sker, uden at der er inddraget en dyrlæge i beslutningen.

Det er især begrebet 'skambidning', som udgør et problem, mener Per Clausen.

- Fraværet af en klar definition på skambidning har sammen med fraværet af dyrefaglig ekspertise i behandlingen af disse sager ført til en vilkårlig aflivning af op imod 1000 hunde efter hundelovens ændringer. Derfor er der både brug for en grundig revision af hundeloven og hurtige ændringer af praksis.

Også den suspenderede politibetjent, Lars Bo Lomholt, deltager i demonstrationen. Han blev landskendt, da han reddede hunden Thor fra aflivning ved at 'kidnappe' den på internatet.

Se video og billeder fra dagens demonstration:
 

Dagens Gossip