Billeder og video: Her springer de i havnen fra Operahusets tag

Et fald på 27 meter er formentlig mere end rigeligt til at få langt de fleste til at trække følehornene til sig. Men ikke deltagerne i verdensmesterskaberne i klippeudspring, Red Bull's Cliff Diving World Series, som foregår i København i øjeblikket.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Udvalgte klippeudspringerne rejser hvert år rundt til otte locations i verden. Til sidst kåres en samlet vinder og verdensmester. København er stop nummer to på turen.

Torsdag stod den på træning fra Operahusets tag. Og al snak om konkurrence var for en stund glemt. Den danske udspringer, Jimmi Andersen, måtte desværre melde fra på grund af sygdom, men de resterende vovehalse hyggede sig med akrobatiske udspring ned i det kolde havnebassin.

SE OGSÅ BILLEDERNE: Det sker kun EN gang i livet

Gårsdagens udspring var uden betydning for konkurrencen, men i dag - fredag - dyster klippespringerne mod hinanden. Et professionelt dommerpanel skal vurdere springene. Lørdag er finaledag, hvor vinderen af anden runde kåres.

Frit fald på 27 meter tager cirka tre sekunder. Det foregår med hastigheder op mod 85 kilometer i timen kun iført badetøj. Kraftpåvirkningen er ni gange højere end fra en platform på 10 meter. Det kan sammenlignes med en hård landing på beton fra 13 meters højde.

SE EN TEASER-VIDEO HER:
 

 

brightcove.createExperiences();

SE DE VILDE BILLEDER HER:

Dagens Gossip