Blå Kors åbner centre for alkoholikerbørn

Det kan være svært for et barn at finde forståelse og hjælp, hvis mor og far drikker for meget.

Børnene har brug for et sted at henvende sig. Et sted, der er nemt tilgængeligt.

Derfor åbner Blå Kors nu to børnecentre, hvor børn af alkoholikere kan få hjælp og samtidigt møde børn i samme situation.

- De yngre under 14 år mangler et tilbud, og der synes vi simpelthen ikke, vi gør det godt nok her i Danmark, derfor har vi taget inspiration fra Norge til at lave de her børnecentre, hvor børnene kan få hjælp, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors, til Newspaq.

Børnecentrene skal gå under navnet Barnets Blå Hus. Blå Kors har fået 6,6 millioner kroner af Socialministeriet til at få projektet op at køre over de næste tre år.

- Vi skal først udvikle det som pilotprojekter i to større byer, og så er forhåbningen, at det udvikler sig til den succes, vi forventer, så konceptet kan udvides til en række byer over hele landet, siger Christian Bjerre.

Blå Kors hjælper i forvejen voksne alkoholikere med behandling, rådgivning og almindeligt samvær på både bosteder og dagtilbud.

For børnene skal Barnets Blå Hus være som et anderledes fritidshjem, hvor de frit kan komme.

- Det skal ikke være huse, hvor man skal visiteres til. men hvis man føler, man har behovet, kan man droppe ind og være med. Dermed skal der heller ikke være en tidsbestemt periode, man kan være med, og så skal man videre i systemet, fortæller generalsekretæren.

Blå Kors er klar over, at det kan være børn med svære problemer i hjemmet, der opsøger de nye centre. Man ved endnu ikke helt, hvordan man skal skelne mellem de forskellige sværhedsgrader af børnenes behov.

- Grænsen kender vi ikke helt præcist i dag, men det er klart, vi i de mest belastede tilfælde skal være i tæt samarbejde med den pågældende kommune, ligesom daginstitutioner og skoler skal være bekendt med det, understreger Christian Bjerre.

Blå Kors forhandler lige nu med to større kommuner om at få centrene på plads. Endnu vil de ikke fortælle, hvilke kommuner, der er tale om.

Men man forventer, at den endelige aftale om de første Barnets Blå Hus i to forskellige kommuner er på plads i slutningen af november.

 

Dagens Gossip