Børnenes påskeferie ser ud til at blive lang

Kort før midnat fredag brød forhandlingerne om lærernes arbejdstid sammen - igen. Det var anden gang på samme aften, at kommunerne og lærerne skiltes uden resultat.

Parterne har ikke krydset nye møder af i deres kalendere, og dermed er sandsynligheden øget for, at lockouten af cirka 50.000 lærere træder i kraft 2. april.

Sammenbruddet, der bekræftes af både kommuneforeningen KL og Lærernes Centralorganisation, kommer efter langvarige forhandlinger om lærernes arbejdstid.

Lærerformand Anders Bondo Christensen vil dog gøre alt, hvad han kan, for at finde en løsning, lyder det.

- Jeg har den holdning, at indtil midnat den 31. marts vil vi gøre alt, hvad vi kan for få løst det her. Vi vil også komme med nye forslag. Men jeg synes, vi har været hele vejen rundt.

- Der er ikke aftalt nye møder. Men det er klart, at jeg vil blive ved at tænke i hvordan kan vi genoptage forhandlinger, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau.

Han tror dog ikke, at eventuelle forhandlinger vil blive genoptaget lørdag eller søndag.

- Nu skal vi lige tænke nogle nye tanker. Mit bedste bud er, at forhandlingerne tidligst kan blive genoptaget i næste uge, siger Anders Bondo Christensen.

Aftenens første sammenbrud betegner KL's chefforhandler, Michael Ziegler, som den mest absurde forestilling, han har været med til.

- Ét minut efter, at KL og lærerne i fællesskab har konstateret sammenbrud, sender Anders Bondo Christensen personligt en mail til KL, hvor han foreslår, at vi skal forsøge at finde sammen om "den finske model".

- Den finske model har ikke på noget tidspunkt været nævnt i forhandlingerne, ej heller over for forligsmand Mette Christensen, siger Michael Ziegler og fortsætter:

- Vi modtog denne mail samtidig med, at Anders Bondo Christensen var i fuld gang med at orientere journalister om sammenbruddet.

Efter at forhandlingerne var genoptaget i nogle timer for at tale om forslaget om at bruge den finske arbejdstidsmodel, brød de kort før midnat endeligt sammen.

- Selv om jeg er gået alvorligt på kompromis med mine egne holdninger, har det ikke været nok, sagde Anders Bondo, da han gik fra Forligsinstitutionen, ifølge Folkeskolen.dk.

Forløbet med afslutning og genoptagelse af forhandlingerne er Michael Ziegler meget utilfreds med:

- Jeg kan godt være bekymret for, hvilket indtryk, vi efterlader hos familien Danmark, siger han.

Michael Ziegler kalder forhandlingsforløbet "foragt for Forligsinstitutionen" og "tragikomisk".

/ritzau/

 

Dagens Gossip