Bombe dræber 15 ved politimands begravelse

En selvmordsbomber har torsdag dræbt 15 pakistanske politiofficerer ved en kollegas begravelse i den vestligt beliggende by Quetta. Episoden blev sendt direkte på tv, der dækkede begravelsen.

En journalist, der dækkede begravelsen for nyhedsbureauet Reuters, har beskrevet et kaos med blodtilsølede politifolk, som blev båret væk og kørt bort i ambulancer.

Mindst 15 mennesker er bekræftet døde og 50 såret, siger politiofficer Abdul Saboor til Reuters på stedet. Blandt de dræbte er den højtstående operative tjenestemand, Fayyas Sumbal, fra byen Quetta.

Grædende politifolk gik omkring blandt blod og kropsdele, mens de ledte efter kolleger, eller sad, chokerede og helt stille mellem forladte sko og andre ejendele.

Selvmordsbomberen var iklædt en jakke fyldt med sprængstof, kugler fra kuglelejer og metalsplinter, oplyser et medlem af bomberydningsholdet.

Han udløste sin sprængladning lige uden for moskéen, da højtstående politiofficerer var stillet op for at bede for deres kollega, der var blevet dræbt af skud tidligere torsdag.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der har skylden for angrebet. Quetta, der er provinshovedstad i Baluchistan, er hjemby for mange militante, heriblandt Taliban, sekteriske grupper og separatist krigere.

Det seneste angreb, der har fundet sted på et af de steder, der skulle være sikrest, i en af landets mest militariserede byer, stiller spørgsmål ved, om sikkerhedsstyrkerne er i stand til at forsvare sig selv.

Pakistan er blevet ramt af en række militante angreb siden premierminister Nawaz Sharifs regering kom til magten efter valget i maj. Heriblandt et bombeangreb på et militært efterretningshovedkvarter i byen Sukkur og 250 fangers flugt.

I Afghanistan kostede en bombe på en gravplads 14 kvinder og børn livet. Mange af dem spiste på deres slægtninges gravsteder i forbindelse med den muslimske Eid al-Fitr-fest.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip