Borgmesterkandidat afviser fusk-anklage

Venstre-kandidaten til borgmesterposten i Aalborg, Tina French Nielsen, er ikke blevet anklaget. Det understreger borgmesterkandidaten over for Ritzau.

Sagen, der handler om, hvorvidt landbruget Viderupgaard A/S har haft for mange dyr på gården, er misforstået, forklarer Tina French Nielsen.

- Det er den juridiske enhed Viderupgaard A/S, der er blevet anklaget. Det er ikke mig personligt. Det fremgår også af anklageskriftet, at der ikke er rejst sigtelse mod enkeltpersoner, siger hun til Ritzau.

Tina French Nielsens ejerandel i selskabet er på 33 procent af B-aktierne, forklarer hun. Aktierne arvede hun i forbindelse med fire søskendes overtagelse af virksomheden, der har været i familien i flere år.

Hun påpeger samtidig, at hun allerede i 2012 forlod sin bestyrelsespost i selskabet på grund af sit borgmesterkandidatur.

- Det skal lige siges, at jeg aldrig har arbejdet på gården. Jeg er kommet der, da jeg sad i bestyrelsen, men jeg har intet med det driftsmæssige at gøre, siger hun.

Siden hun blev udpeget som spidskandidat for Venstre, har Tina French Nielsen ikke været forbundet med den daglige drift af gården.

Den varetages af hendes bror, som ejer 51 procent af stemmerne i selskabet gennem sin beholdning af A-aktier.

Dermed har Tina French Nielsen ingen juridisk forbindelse til selskabet, og hun kan dermed ikke ende med et personligt ansvar i sagen.

- Det er klart, at mine aktier bliver mindre værd, hvis selskabet får en bøde. Men bortset fra det, kan man ikke koble mig personligt til sagen overhovedet, understreger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip