Bradford tør ikke tro på triumf mod Laudrup

Swansea regnes trods sin øjeblikkelige ottendeplads i Premier League stadig som en af de små fisk i engelsk fodbold.

Derfor er det noget uvant for manager Michael Laudrups mandskab, at man går ind til dagens Liga Cup-finale som storfavorit.

Men når modstanderen er et hold fra den fjerdebedste række, kan det ikke være anderledes, også selv om Bradford har sendt tre Premier League-hold ud af turneringen.

Bradford-spillerne kniber sig selv i armen over, at de skal ind og spille på Wembley med chancen for at vinde klubbens første trofæ siden FA Cup-triumfen i 1911.

- Jeg har helt ærligt ikke tænkt på, at vi kan vinde.

- Det har løftet hele byen. Alle har nydt det og vidst, at det formentlig aldrig nogensinde kommer til at ske igen, siger angriber Alan Connell til Reuters.

Holdkammeraten Carl McHugh tør næsten ikke tro på, at Bradford kan gå hele vejen.

- Det ville være vildt, og det ville være skørt, men det ville være utroligt for klubben.

- Vi er undertippet. Det kræver, at Swansea har en dårlig dag, at vi rammer vores topniveau, og at vi har en smule held, hvis vi skal vinde, siger han til Reuters.

En Liga Cup-titel vil dog også for Swansea være en kæmpestor og kærkommen triumf.

Klubben har godt nok vundet den walisiske pokalturnering 10 gange, men det tæller ikke meget på prestigekontoen.

Og selv om Michael Laudrup som spiller har prøvet at vinde Europa Cuppen for mesterhold med Barcelona og mesterskaber i Holland, Italien og Spanien, kan han stadig begejstres ved udsigten til en titel.

- Dette er min fjerde finale som manager, og for mig personligt tæller det mere at vinde som manager.

- Med al respekt, så er vi et lille hold, så at vinde med Swansea vil rangere i nærheden af mine bedste resultater, siger Laudrup til South Wales Evening Post.

Han må undvære forsvarsspilleren Chico Flores, der ikke er blevet klar efter sin ankelskade.

Laudrup holder fast i andenmålmand Gerhard Tremmel, der har spillet alle Liga Cup-kampe indtil videre og altså også får chancen på Wembley.

Ud over titlen og prestigen er der andet på spil. Vinderen er sikret en plads i næste års Europa League, hvor absurd det end måtte lyde med et fjerdedivisionshold i Europas næstbedste klubturnering.

Bestyrelsesmedlem Mark Lawn har dog sagt, at han vil sige nej tak til invitationen, hvis miraklet skulle indtræffe. Han mener, at det vil blive for dyrt for klubben at deltage.

Det er i øvrigt en tanke værd, at hvis de to hold havde mødt hinanden i en lignende finale for 13 år siden, ville styrkeforholdet have været lige omvendt.

Dengang lå Bradford i Premier League, mens Swansea lå i fjerdebedste række, efter at blandt andre Jan Mølby forgæves havde forsøgt at hive klubben op af dyndet.

Dagens finale fløjtes i gang klokken 17.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip