Brev går verden rundt: Mor takker hjertekirurg, som reddede sønnens liv

Jillian Benfield var nybagt mor, da hun fandt ud af, at hendes søn havde brug for en omfattende hjerteoperation.

Drengen blev født med Downs Syndrome og en hjertedefekt. Da han var ni måneder, sagde lægerne, at operationen var nødvendig. Det blev en følelsesmæssig rutsjebane.

Siden operationen har hun skrevet et åbent brev til kirurgen på sin blog. Det er nu gået viralt. Brevet lyder: 

- Kære Dr. Nigro,

Jeg ville ikke møde dig. Jeg var vred på den to og en halv time lange køretur til dit kontor. Forstår du, jeg fik at vide, at min søns hjertefejl højst sandsynligt ikke ville kræve operation. Lige pludselig føltes det, som om en bombe sprang, og eksplosionen sendte min mand og jeg til dit kontor få dage senere.

Jeg kom forberedt. Journalisten i mig researchede artikler, fulgte hjertegrupper på Facebook; Jeg var bevæbnet med en pen og en blok. Jeg ville ikke lade dig skære min søns bryst op, alene fordi du var den børne-hjertekirurg, der var tættest på.

Læs også: Enlig mor mister alt i forsøget på at redde sin datter - så skriver hun et brev, der forandrer hendes liv for altid

Jeg spurgte dig, om du nogensinde havde mistet et barn på grund af en hjerteoperation. Du slog blikket ned og sagde ja. Der var en lille pige, en blandt tusinder, der også havde Downs Syndrom, som kom hjem og døde, mens hun sov. Selvom tabet var mere end et årti siden, kunne jeg se, at det stadig gjorde ondt på dig. Det var dér, jeg vidste, at det skulle være dig.

På operationsdagen så du, at jeg var oprørt. Du gav mig et lommetørklæde og forsikrede mig, at det nok skulle gå. Du var mere end selvsikker. Dette er, hvad du laver. Dag ind og dag ud redder du børns liv.

Hvis min søn var blevet født i 80’erne, havde hans forventede levetid været omkring 25 år. Nu er den i 60’erne. Det skyldes i stor grad folk som dig.

Jeg så dig komme ind både lørdag og søndag i dine khakibukser med viltert hår. Jeg ved, du prøvede at have en lidt normal weekend, men at du var nødt til at tjekke alle dine patienter, før du kunne hygge dig uden for hospitalets femte sal. Jeg ved, at din kone ser dig meget lidt. Jeg ved, at du har dedikeret dit liv til at redde andre.

Læs også: Mors ultimatum over for sin 13-årige søn går viralt

Som børn lærer vi, at superhelte har store muskler og kapper. Men som voksen har jeg indset, at de ofte er iført kitler.

Tak for din enorme dedikation. Tak for alle de år, du har ofret, mens du forbedrede dit håndværk. Tak for, at du gjorde min søns ødelagte hjerte helt igen. Tak for, at dit liv handler om at få ham til at få det bedre, slutter indlægget.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip