Brite snyder Mickelson for US Open-trofæ

Den britiske golfspiller Justin Rose sikrede sig søndag karrierens første major-sejr, da han vandt turneringen US Open i Pennsylvania.

På den svære bane i Merion Golf Club sluttede Rose to slag bedre end de nærmeste forfølgere, og dermed blev han den første englænder, der har vundet US Open siden 1970.

- Det var sådan en følelsesladet dag. Jeg kunne ikke lade være med at kigge op mod himlen og tænke, at mon ikke min gamle far havde noget at gøre med det her, siger Justin Rose.

Den 32-årige englænder sluttede den fire dage lange turnering i 281 slag, mens den amerikanske stjerne Phil Mickelson samt australske Jason Day måtte deles om andenpladsen med hver 283 slag.

Mickelson, som fyldte 43 år søndag og har fire major-titler på cv'et, er nu endt som nummer to i turneringen hele seks gange - i 1999, 2002, 2004, 2006, 2009 og nu 2013.

Efter lørdagens tredje runde havde Mickelson ellers lagt sig i spidsen for turneringen, men det lykkedes Rose at overhale ham på sidstedagen. Rose blev noteret for 70 slag på de sidste 18 huller, mens Mickelson brugte 74 slag.

- Det var meget hårdt for mig. Denne uge var min bedste mulighed, lyder det fra en skuffet Mickelson.

Den danske golfspiller Morten Ørum Madsen, der på tredjedagen af US Open rykkede adskillige pladser frem, endte på en delt 28. plads. Den 25-årige silkeborgenser er placeret som nummer 264 på verdensranglisten.

Tiger Woods, der senest vandt en majorturnering i 2008, endte på en skuffende 32. plads med 293 slag. En anden af favoritterne, Caroline Wozniackis nordirske kæreste Rory McIlroy, måtte nøjes med en placering som nummer 41.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip