Briterne skal stemme om EU

Det bliver op til de britiske vælgere at afgøre, om Storbritannien fortsat skal være medlem af EU. Folkeafstemningen vil finde sted efter 2015.

Det vil den britiske premierminister, David Cameron, meddele onsdag i sin længe ventede EU-tale, der senest blev udsat på grund af gidseldramaet i Algeriet.

Cameron vil sige i talen, at han ønsker en genforhandling af betingelserne for Storbritanniens medlemskab af EU, og "når vi er blevet enige om en ny aftale, vil vi give det britiske folk det enkle valg mellem at blive inde eller (træde) ud", lyder det.

Ifølge de uddrag af talen, som nyhedsbureauet AFP har fået, vil Cameron meddele, at hans konservative parti vil inddrage løftet om en EU-afstemning i forbindelse med valgkampen til parlamentsvalget om cirka to år.

Hvis De Konservative opnår flertal ved parlamentsvalget, vil afstemningen om EU blive holdt i første halvdel af den næste valgperiode.

Cameron vil også sige, at han har forståelse for "utålmodigheden" hos dem, som ønsker en afstemning om EU her og nu. Men tidspunktet er ikke det rette, mener Cameron.

- At tage en beslutning nu er ikke den rette vej frem. Hverken for Storbritannien eller Europa i det hele taget, lyder det.

- En afstemning i dag mellem status quo eller træde ud ville være et fuldstændig forkert valg, siger han ifølge uddrag fra talen.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip