Coop på direktør-jagt: Det søger de

Coop har brug for en ny chef, der er kundernes mand/kvinde. Det slår bestyrelsesformanden i Coop, Lasse Bolander, fast efter fyringen af Coops øverste chef, Jesper Lien.

Ifølge formanden har man været godt tilfreds med Jesper Liens indsats gennem de 19 år - heraf de seneste fire år som administrerende direktør - han har været i koncernen:

- Men sagen er den, at vi i bestyrelsen har vurderet, at vi skal videre. Vi har brug for nogle nye øjne på virksomheden, siger Lasse Bolander til Ritzau.

Og det handler om at få gang i butikken og få de 1,3 millioner Coop-medlemmer til at handle i en af koncernens butikker og ikke hos konkurrenten på den anden side af gaden.

- Vi skal kunne sige, at vores medlemmer får noget særligt ud af at være medlem - og lige så stille udvide med ydelser, som vi mener, medlemmerne gerne vil have. Bank og pakkeudlevering er de første, siger Bolander.

- Er man glad for at være medlem, så handler man nok mere i vores butikker. Og på den måde går tingene i ring, siger bestyrelsesformanden.

Han skal nu i gang med at finde en ny mand eller kvinde til jobbet som førstemand i Coop.

Øverst på Lasse Bolanders ønskeseddel står en person, der er en dygtig leder, en samlende figur, en der kan tegne Coop, og en der kan vise vejen.

- Derudover vil vi også gerne have en, der tænker på forbrugerne morgen, middag og aften - en der er optaget af, hvad forbrugerne gerne vil have, og hvor de er på vej hen, siger bestyrelsesformanden.

Fyringen af Jesper Lien var planlagt gennem et stykke tid af bestyrelsen. Og at det bliver en fyring fra dags dato er helt normalt, siger Lasse Bolander.

- Når det drejer sig om den øverste chef i en virksomhed, så er man der enten - eller også er man der ikke. Det giver ikke mening at blive i en virksomhed som koncernchef, hvis man er sagt op, siger Bolander til Ritzau.

Selv om Jesper Lien er blevet fyret, kommer han ikke til at gå tomhændet fra Coop. Medlemmerne kommer til at punge ud i forbindelse med fyringen.

- Ud over en god løn får han selvfølgelig også en fratrædelsesgodtgørelse, når han stopper. Det er jo en del af gamet ved at være koncernchef - det er mere risikofyldt end de andre job. Og derfor får man også noget med ud af døren. Det er helt fair, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip