Corydon: Upassende at gisne om indgreb

Finansminister Bjarne Corydon (S) nægter efter mandagens sammenbrud i overenskomstforhandlingerne med de statsansatte lærere at kommentere muligheden for et regeringsindgreb i konflikten.

- Det er upassende at foregribe, gisne om, spekulere i et regeringsindgreb, siger ministeren.

- Jeg udelukker ikke noget endnu, men det er upassende at gisne om på nuværende tidspunkt.

Bjarne Corydon opfordrer desuden til, at man har tiltro til den danske model, og at man ser igennem "positioneringer, der har til formål at udstille modparten som uvillige til at forhandle".

Reaktionen kommer, efter at formanden for Lærernes Centralorganisation, Anders Bondo Christensen, mandag har beskyldt staten for "ikke at ville ændre et komma" i udspillet.

Den beskyldning er Corydon bestemt ikke enig i.

Lærerne har tidligere meldt ud, at de har råd til at være lockoutet i op til 50 dage. Den slags udmeldinger tolker Bjarne Corydon som "et forsøg på at vinde slaget". Han vil dog ikke placere skylden for sammenbruddet.

- Man skal ikke stå og fordele skyld. Og man skal måske også dæmpe tonen lidt i den her debat, siger ministeren og tilføjer:

- Det er vigtigt at holde fast i, at når vi har rejst det her krav, så er det ikke en primitiv armlægning. Det har ét formål, og det er at få nogle bedre uddannelser.

Finansministeren henviser til kernen i konflikten: Statens krav om at afskaffe lærernes arbejdstidsregler, der dikterer, hvor meget lærerne må arbejde, og hvor stor en andel af deres arbejdstid, der skal gå på forberedelse af undervisningen.

Det er et krav, som lærerne mener, vil gå ud over kvaliteten af undervisningen.

/ritzau/

Dagens Gossip