Corydon vil gerne have åbne døre i skattesag

Skattesagskommissionen vil lukke dørene, når det drejer sig om en kontakt mellem nuværende finansminister Bjarne Corydon (S) og skattedirektør Lisbeth Rasmussen fra Skat København.

Dermed kommer pressen og resten af Danmark ikke til at kunne lytte med og få at vide, hvad Bjarne Corydon sagde til skattedirektøren i sagen om Helle Thorning-Schmidts (S) ægtefælles skattepligt.

Finansministeren har dog ikke selv noget imod, at tingene bliver lagt åbent frem.

I en mail til Ritzau skriver finansministeren om Skattesagskommissionens beslutning om at lukke dørene:

- Jeg respekterer i sagens natur til fulde Skattekommissionens arbejde, men jeg skal for en god ordens skyld understrege, at jeg personligt ikke har nogle indvendinger mod, at min rolle i sagen behandles for åbne døre af Skattekommissionen.

Bjarne Corydon var stabschef for Helle Thorning-Schmidt, inden hun blev statsminister efter valget i september 2011.

Det har tidligere været fremme i flere medier, at Bjarne Corydon henvendte sig til Skat København under valgkampen.

Ifølge Ekstra Bladet ville Corydon have Skat København til offentligt at dementere et rygte, som gik blandt journalister, men ikke var offentliggjort.

Corydon skrev i en mail til Ekstra Bladet, at han havde henvendt sig til Skat København på grund af et "ubekræftet og udokumenteret forlydende om sagen".

I en mail til Ekstra Bladet skrev Bjarne Corydon, at han henvendte sig direkte til Skat København:

- I forlængelse af lækagen modtog Socialdemokraterne en mediehenvendelse om endnu et ubekræftet og udokumenteret forlydende om sagen.

- I den forbindelse rettede jeg efter samråd med Helle Thorning-Schmidts revisor, Frode Holm, direkte henvendelse til Skat København, skriver Corydon i mailen.

 

Dagens Gossip