Danmark ryster værterne i flot VM-afslutning

Per Bäckman kan forlade jobbet som dansk ishockeylandstræner med stolthed, efter at Danmark i hans afskedskamp tirsdag aften leverede en fremragende indsats trods nederlaget på 2-4 til Sverige i danskernes sidste VM-kamp.

De danske spillere har erklæret sig trætte af hæderlige nederlag, og her kom et mere af slagsen. Men Bäckman har det formentlig godt med, at han på falderebet fik vist sine landsmænd, at han har skabt et dansk landshold, selv svenskere skal tage alvorligt.

Bäckman kunne da heller ikke have valgt en mere passende scene til at slutte fem års fint arbejde af end en VM-match mod sit fædreland i en næsten fyldt Globen i Stockholm.

Og svenskeren kunne heller ikke have ønsket sig en meget bedre præstation af sine spillere som afskedsgave.

Selv om danskerne intet havde at spille for, leverede de rødklædte en indsats, der var blandt de bedste i en generelt fin VM-turnering.

Globen, det stockholmske ishockeymekka, summede af forventning på forhånd, fordi landstræner Pär Mårts havde hidkaldt superstjernerne Henrik og Daniel Sedin fra Vancouver for at sparke lidt tiltrængt liv i sit skrantende mandskab.

Men luften gik snart ud af publikum, fordi de øvrige svenskere ikke fik et boost af tvillingernes tilstedeværelse.

Fra et dansk synspunkt var det på den baggrund vældig morsomt, at det var Kirill Starkov, der ellers har haft et meget stille VM, der stod for første genistreg, da han udmanøvrerede et passivt svensk forsvar og serverede 1-0-scoringen for Morten Madsen.

De svenske hjemmebanefavoritter blev fulgt til pause af spredt buhen, men de løftede sig midlertidigt i anden periode og fik en belønning, da Daniel Sedin kunne sætte staven på en smart aflevering fra Loui Eriksson og udligne.

Men dukkerten rystede imponerende nok ikke danskerne nævneværdigt, og det lykkedes endda danskerne at skabe et pres i anden halvdel af anden periode.

Publikum måbede, da Starkov styrede Morten Greens skud i nettet med fire minutter tilbage af anden omgang.

Desværre var det også den sidste danske lykke på isen tirsdag aften. Danskerne indkasserede nemlig to mål på halvandet minut i tredje periode, og så begyndte åndedrættet at blive knapt og lårene at brænde hos de danske spillere.

Med godt ni minutter igen blev Martin Thornberg sendt af sted med en friløber mod Patrick Galbraith, og med 4-2 var danskerne endegyldigt knækket.

Mens der for Sverige nu venter en vanskelig kvartfinale mod Canada, kan danskerne gå på sommerferie som VM's 12. bedste nation.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip