Danmark sender hjælp til Tyskland

En hjælpende dansk hånd i form af massevis af sandsække er på vej fra Danmark til det oversvømmelsesramte Tyskland.

Den danske beredskabsstyrelse sendte mandag morgen tre lastbiler af sted til området omkring Lüneburg, cirka 50 kilometer sydøst for den tyske by Hamburg.

Lasten bestod af sandsække, som skal bruges til at dæmme op for vandmasserne i det nordtyske område omkring floden Elben, der natten til mandag var så massive, at et dige brød sammen.

I øjeblikket er områderne omkring Magdeburg hårdest ramt af oversvømmelser. Over 20.000 mennesker er blevet tvunget til at forlade deres hjem i området, hvor vandstanden er målt til næsten fire meter højere end normalt.

Det vurderes, at vandmasserne herfra vil flyde nordpå og ifølge de tyske myndigheder ramme nordtyske byer i løbet af de kommende dage.

Derfor blev i alt 804.000 sandsække lastet natten til mandag og sendt af sted til Tyskland fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning mandag morgen.

Mandskabet på transporten er to befalingsmænd, tre frivillige og en værnepligtig. For at sikre, at transporten kommer sikkert og den rette vej frem til destinationen, bliver styrken eskorteret af det tyske politi.

Længere mod syd meldte myndighederne søndag om et digebrud, hvor bifloden Saale flyder sammen med Elben. Derfor blev omkring 150 indbyggere i området bedt om at søge mod højere liggende områder.

Til gengæld er situationen ikke længere helt så dramatisk i Halle og Bitterfeld, cirka 90 kilometer syd for Magdeburg. I industribyen Bitterfeld kunne 10.000 evakuerede indbyggere søndag således vende tilbage til deres hjem.

Mindst 15 mennesker er døde i de voldsomme oversvømmelser i Centraleuropa, som er forårsaget af massive og vedvarende regnskyl.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip