Danmark støtter reaktion mod Syrien

Den danske regering tilslutter sig en Syrien-erklæring, som USA og flere andre lande blev enige om i forbindelse med G20-mødet i Skt. Petersborg i sidste uge.

Erklæringen, der blev underskrevet af 10 lande i fredags, fordømmer et kemisk angreb 21. august og støtter en klar international reaktion mod styret i Syrien.

- I den danske regering har vi besluttet også at tilslutte os erklæringen. Vi er enige i indholdet, og jo større international enighed der kan skabes om at løse den forfærdelige og fastlåste situation i Syrien, jo bedre er det, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

I weekenden blev EU's udenrigsministre enige om at konstatere, at der fandt et angreb med kemiske våben sted den 21. august i Damaskus.

Samtidig blev udenrigsministrene enige om at afvente en rapport fra FN's våbeninspektører før en eventuel aktion i Syrien. Det fik Tyskland, som modsat Danmark er G20-medlem, til at støtte erklæringen, som USA har taget initiativ til.

- Der tegner sig et billede af en voksende international forståelse af vejen frem. EU-landene bakker op om en stærk international reaktion.

- Flere lande har desuden udtrykt ønske om først at se FN-inspektørernes foreløbige rapport. Den venter vi i løbet af ugen, siger Villy Søvndal.

Den danske regering har flere gange slået fast, at Danmark støtter en "begrænset og målrettet aktion" mod Syrien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip