Danmarks Indsamling 2012: Støt og vind ting fra tv-serien fra Matador

Så er Danmarks Indsamling 2012 i gang og DRs forskellige kanaler Ramasjang, P3 og P4 skruer man op for de gode gerninger i ugen op til det store indsamlingsshow, der finder sted fredag den 3. februar.

Hjælp din bedste og støt din næste på Ramasjang

DR Ramasjang, landets børnebiblioteker og LEGO Fonden samler ind til 'Danmarks Indsamling 2012'. "Hjælp din bedste og støt din næste" handler om at gøre en god gerning ikke kun for bedstemor og -far, men også for bedste-vennen og i det hele taget handler det om at hjælpe det bedste man kan – jo flere gode gerninger jo større forskel!

Klik ind her og bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook...

Det er de små handlinger, der tæller: En opvask, hjælp til at bære indkøbsposer, samle skrald op i naturen. For hver handling giver LEGO Fonden 25 kroner til afrikanske børn på flugt.

Vind rekvisitter fra 'Matador' på P4

På P4 har værterne Monica Krog-Meyer og Mikkel Skovsgaard fokus på de ildsjæle, der gør en forskel. De kommer i studiet og fortæller om formålet med deres arbejde, hvilken forskel de kan gøre og om konkrete oplevelser med Afrikas udsatte børn og unge.

P4's lyttere kan i ugen op til det store indsamlingsshow på DR1 den 3. februar klokken 19.00 deltage i lodtrækning om blandt andet biler, et rejsegavekort på 25.000 kroner og en pakke bestående af DR-rariteter (rekvisit fra 'Matador', et maleri som Melodi Grand Prix-deltagerne maler og lignende).

Udsendelsen kan følges direkte på P4 Eftermiddag hver eftermiddag fra den 30. januar klokken 15.03 med løbende status på det indsamlede beløb og med mulighed for lytterkommentarer.

P3 tourer rundt i landet med en omrejsende sms-tombola

P3 tager i ugen op til 'Danmarks Indsamling'-showet rundt i landet for at samle ind til børn på flugt. En lang række af kanalens mest profilerede værter sender et dagligt ni timer langt maraton-indsamlingsshow fra fem forskellige byer i Danmark.

Med på turen vil blandt andet være Le Gammeltoft (Unga Bunga og SMAG på P3), Tony Scott (Pressen på P3), Snebolden/Peter Falktoft (Saint Tropez, Nu' det jul ingen og Monte Carlo), Nicholas Kawamura (SMAG på P3 og Lågsus), Kanonkongen/Jesper Holm (Radioens Efterretningstjeneste), Mie Rasmussen (Go’morgen P3) og en lang række andre af P3’s værter og medarbejdere.

Lytterne får mulighed for at støtte op om indsamlingen og donere penge via sms-donation, ved selv at møde op eller ved at deltage i den omrejsende sms-tombola, hvor der vil være mulighed for både at donere og vinde alt fra biler, rejser og oplevelser til badeværelser og designersko. Og så bliver der taget godt gammeldags krejl i brug, og de besøgte byer vil konkurrere om, hvem der har de mest gavmilde borgere.

P3's indsamling vil foregå fra en stor lastbil med indbygget studie, som i løbet af de fem dage parkeres centralt i byerne:

Mandag d. 30/1: Aalborg (Gammeltorv)

Tirsdag d. 31/1: Herning (Torvet)

Onsdag d. 1/2: Sønderborg (Alsion)

Torsdag d. 2/2: Odense (Flakhaven)

Fredag 3/2: København (Nytorv)

Om Danmarks Indsamling 2012:

Under overskriften 'Børn på flugt' samler Danmarks 12 største humanitære organisationer i samarbejde med DR ind til projekter, der skal forebygge, at børn må flygte, støtte de børn, der er på flugt og ikke mindst hjælpe børn på fode igen, når de sammen med deres familier skal skabe sig en ny fremtid efter flugten.

Indsamlingen kulminerer med et stort tv-show på DR1 fredag den 3. februar 2012 fra klokken 19.00.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip