Dansk medicin går som varmt brød i Brasilien

Danmark er med til at gøre den brasilianske sundhedstilstand bedre. Dansk eksport af medicin og andre produkter indenfor sundhedssektoren udgør nu mere end 40 procent af den samlede danske eksport på 5,9 milliarder kroner til Brasilien.

Mandag drager handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) til Brasilien for at stå i spidsen for et eksportfremstød, hvor hun skal besøge en sundhedsmesse i São Paulo. 10 danske virksomheder er med på messen, oplyser ministeriet.

- Eksporten af farmaceutiske produkter og sundhedsløsninger er ét af de områder, som for øjeblikket er i størst udvikling, når vi ser på den danske eksport til Brasilien og danske investeringer i Brasilien, siger ministeren om det kommende besøg.

Den danske eksport til Brasilien steg sidste år med 27,2 procent og tendensen fortsætter ind i 2013. Det er salg af dansk medicin, sundhedsteknologi og medicinsk udstyr fra danske virksomheder, der øger salget til de 200 millioner brasilianske forbrugere.

Pia Olsen Dyhr skal også mødes med den brasilianske viceminister, Ricardo Schaefer, samt repræsentanter fra det brasilianske sundhedsministerium i hovedstaden Brasilia.

- Vi skal udveksle erfaringer om udbygningen af landenes sundhedssystemer. It, teknisk udstyr og sundhedsapparatur er stærke danske kompetenceområder, hvor brasilianerne efterspørger løsninger til udbygningen af deres sundhedssystemer, siger ministeren.

Fremstødet sætter også fokus på regeringens ønske om et øget samarbejde med brasilianerne indenfor forskning, innovation og uddannelse.

Som en del af turen markerer Pia Olsen Dyhr åbningen af et nyt dansk innovationscenter i São Paulo. Det nye center skal hjælpe danske virksomheder med at få aftaler i hus med brasilianske selskaber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip