Dansk rigmand dømt for at snyde polakker

Den danske rigmand og byggedirektør Peter Flemming Bendtsen er af Retten i Lyngby blevet dømt til at betale 33.375 kroner til sine polske ansatte efter at have snydt dem for feriepenge.

Det skriver Fagbladet 3F.

Peter Flemming Bendtsens firma PB Entreprise opkøber huse i Nordsjælland, sætter dem i stand og sælger dem videre med overskud. Fagbladet 3F har tidligere beskrevet, hvordan de polske ansatte tjener 52 kroner i timen, fordi Peter Flemming Bendtsen nægter at indgå dansk overenskomst.

Men trods million-overskud i firmaet meddelte Peter Flemming Bendtsen i retten, at han ikke kunne betale de 33.375 kroner, medmindre han fik en afdragsordning med de polske 3F'ere. Første afdrag på 5.000 kroner skulle være betalt 1. juli. Men mere end 14 dage senere tilbageholder han fortsat pengene.

- Det er helt utroligt, at han ikke betaler, selvom retten har dømt ham. Vi sender sagen til vores advokat. Men det er ikke i orden, at samfundet skal bruge så mange resurser på en mand, der udnytter polakker, siger Robert Olejnik, der er faglig medarbejder i 3F Bygge, Jord og Miljø i København.

Over for Fagbladet 3F beklager Peter Flemming Bendtsen i dag, at han ikke har betalt det første afdrag til retten.

- Det er en fejl fra min side af. Jeg får smidt dem af sted med det samme i morgen, siger Peter Flemming Bendtsen.

Han har ingen yderligere kommentarer til, hvorfor han i første omgang ikke betalt de lovpligtige feriepenge, polakkerne havde krav på.

 

Dagens Gossip