Danske fjerdamer spiller sig i japansk finale

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen spillede sig lørdag i finalen i Super Serie-turneringen Japan Open i Tokyo. De tredjeseedede danskere brugte 46 minutter på at besejre et japansk par i semifinalen med 21-16 og 21-14.

De to japanske kvinder Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi spillede lige op med danskerne, når det gjaldt om at smashe fjerbolden i gulvet. Men på nettet var danskerne bedst med hele ni vindere mod japanernes fire.

Danskerne møder de førsteseedede kinesere Ma Jin og Tang Jinhua i finalen søndag.

Christinna Pedersen får travlt lørdag, da hun sammen med Joachim Fischer også skal spille semifinale i mixeddouble mod det førsteseedede kinesisk par Xu Chen og Ma Jin.

De danske herrer skal var også i aktion i Japan lørdag. VM-sølvvinderne fra i år og OL-sølvvinderne fra sidste år, Mathias Boe og Carsten Mogensen, tabte semifinalen mod de useedede kinesere Hong Wei og Chai Biao i tre sæt.

De danske herrer tabte 21-11 i første sæt, men kom igen og vandt andet sæt med 21-15, efter at have været bagud.

I tredje sæt glippede det for Boe og Mogensen i de afgørende sidste dueller ved stillingen 19-19, og de danske herrer tabte sættet med 21-19 efter knap en times spil.

/ritzau/

Dagens Gossip