Dansker i Boston: Eksplosioner lød som fyrværkeri

En dansker har oplevet de blodige bomber i Boston på tæt hold.

47-årige Karen Kjær havde lige gennemført Boston Marathon og var på vej væk fra løbsområdet sammen med et par stykker af de andre løbsdeltagere, da de hører to høje brag.

- Så stopper vi op, og vi kan se, at folk kigger på hinanden og tænker "hvad var det?". Vi tænker, om det var en aller anden form for fyrværkeri eller en del af løbet eller en salut, men det kan bare ikke passe, for vi er jo midt i løbet stadigvæk, fortæller det danske øjenvidne til Newspaq.

Men det var langt fra blot fyrværkeri i luften. De høje brag var to bomber, der søndag eftermiddag amerikansk tid gik af under et af verden største marathonløb, Boston Marathon, hvor cirka 27.000 deltog.

Lige nu arbejder de amerikanske myndigheder på højtryk for at finde frem til hvem, der stod bag bomberne. Myndighederne har blandt andet sendt flere politifolk på gaderne i Boston.

- Hele parken er afspærret, og de har opsat et kæmpe område med militær og politi. Der virker meget stille. De fleste mennesker er blevet hjemme, normalt så går man ud og fejrer, at man har løbet det her løb, fortæller Karen Kjær.

Ifølge Udenrigsministeriet var 74 danskere registreret som løbere til Boston Marathon. Karen Kjær er chokeret over tragedien. Sammen med en gruppe af andre danske løbere, prøver hun nu at forstå, hvad der er sket.

- Vi snakker meget om det, og følger med i nyheder på fjernsynet, Facebook og Twitter, fortæller hun.

Foreløbig melder de amerikanske myndigheder om tre dræbte, heriblandt en 8-årig dreng som ville lykønske sin far med det gennemførte løb. Op imod 150 er såret og mange har fået amputeret lemmer.

 

Dagens Gossip