Danskere presser skat.dk fra morgenstunden

Mange nysgerrige danskere, der lørdag morgen lige vil tjekke, om de er købt eller solgt i deres årsopgørelse, må væbne sig med tålmodighed.

Det er nemlig ikke alle, der kan komme til at vente i køen på Skats hjemmeside.

- Hvis der er for meget pres på, kommer der pause på køen, hvor der ikke kan komme flere på ventelisten, fortæller it-direktør i Skat, Jan Topp.

Lørdag morgen har der oven i købet været en mindre systemfejl, som har givet endnu flere danskere beskeden: Prøv igen senere.

- Men vi håndterer altså 1500 til 1700 brugere i minuttet, så der er tryk på, siger Jan Topp.

Siden Skat åbnede for sluserne fredag eftermiddag klokken 17, har over 600.000 danskere været inde at lure på deres årsopgørelse - også selvom Skat først officielt åbner for muligheden på mandag.

- Her i weekenden tester vi systemet, det er derfor, der er åbent for borgerne. Men det er i bund og grund positivt, at så mange logger ind, for så er presset tilsvarende mindre på mandag, siger Topp til Ritzau.

Skulle uheldet være ude, og køen være pauset, når man forsøger at logge på, slår Jan Topp dog fast, at der ikke er nogen grund til at sidde foran skærmen og opdatere hvert sekund.

- Hvis der er pause i køen, er det bedste råd jeg kan give at gå tilbage til morgenkaffen og prøve igen om en halv til en hel time. Der skal nok komme hul igennem på et tidspunkt, siger han.

Det kan dog blive lidt af en grim overraskelse for mange danskere, når de går ind på Skats hjemmeside for at se, om der ligger en skatteregning til dem.

Ifølge Spar Nord risikerer 120.000 danskere at få en efterregning på grund af nye pensionsregler. Reglerne for indbetaling på en ratepension blev ændret sidste år, så indbetalinger over 50.000 kroner ikke længere er fradragsberettigede.

Men tal fra Forsikring og Pension viser, at omkring 120.000 danskere har indbetalt mere end 100.000 kroner på deres pensionsopsparing. Dertil kommer, at nogle af de 27 milliarder efterlønskroner, som danskerne fik udbetalt i 2012, er gået til mere pension.

/ritzau/

 

Dagens Gossip