Danskerne hader spritbilister

Du bliver ikke populær, hvis du med alkohol i blodet sætter dig ind bag rattet i en bil. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

I undersøgelsen siger 98 procent af 1010 adspurgte danskere, at de finder spritkørsel uacceptabelt eller meget uacceptabelt.

Undersøgelsen om danskernes holdning til spritkørsel kommer kort efter, at den danske fodboldlandsholdsstjerne Nicklas Bendtner blev taget for spritkørsel i det centrale København.

Som konsekvens har Bendtner fået karantæne fra landsholdet det næste halve år.

Endvidere har der været massiv kritik af angriberens opførsel i såvel aviser som på sociale medier.

Epinions undersøgelse viser, at danskerne holder øje med spritkørere. Således siger 81 procent af de 1010 adspurgte personer, der er blevet interviewet til undersøgelsen, at de er opmærksomme på, om nogen i selskabet har drukket for meget til at køre bil.

Over halvdelen siger desuden, at det er sandsynligt eller ligefrem meget sandsynligt, at de vil stoppe andre fra at køre, hvis de har drukket for meget.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at 2262 personer har mistet livet eller blevet kvæstet i en trafikulykke, hvor der har været mindst én spirituspåvirket fører, i løbet af de sidste ti år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip