Denne hjemløse mands skæbne ændrede sig, da hans 'skytsengle' fandt en glemt bankkonto til ham

Da hjemløse John Helinski efter tre år på gaden kom i kontakt med en politmand og en sagsbehandler, ændrede hans liv sig voldsomt, ifølge WGN News. 

Begge hjælpere var opsat på at genskabe et nogenlunde normalt liv for John, men det krævede i første omgang én afgørende ting: Et ID-kort.

John er født i Polen, og da det kræver, at man fremviser en fødselsattest for at få et ID-kort i Florida, var problemet pludseligt større end som så. Attesten var blevet væk for længst.

Det var dog ikke en mulighed at give op på grund af udfordringen med at finde fødselsattesten. Det mente sagsbehandleren, der ikke havde lyst til at sende den 62-årige John tilbage på gaden, når nu han endelig fik lidt hjælp.

Læs også: 23-årig finder hjemløs kusine på Facebook: Giver hende et hjem og passer hendes nyfødte barn

Med et vedvarende pres og en smule snilde, fik sagsbehandleren, Charles Inman, og politimand Dan MacDonald sammen skaffet både ID-kort, et nyt kørekort og et CPR-kort til John.

Papirerne åbnede dog døren til en sand overraskelse: En glemt bankkonto, der tilhørte John.

Her var flere års social støtte indbetalt, og stod nu ubrugt (med renter). I dag fortæller John om sin historie fra den lejlighed, han nu har råd til at bo i.

- Jeg husker at have en papkasse og sove i nærheden af busstoppestederne. Sove under bænke, hvor ingen lagde mærke til mig, erindrer han.

Hør hele hans historie i videoen herunder:

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip