Denne varme kakao kan drikkes med god samvittighed - også af mælke-allergikere

Bare fordi man ikke tåler mælk, skal man jo ikke undvære denne evergreen af en varm hyggedrik.

Varm kakao kan nemlig sagtens laves uden komælk. Og den smager fortrinligt.

Til 1 person skal du bruge:
2 dl mandelmælk - kan købes eller laves selv
1 dl kokosmælk
1-1½ spsk. kakaopulver
1-3 spsk. ahornsirup
Evt. flødeskum (almindelig, kokos- eller anden vegetabilsk flødeskum) og en tom vanillebælg som rørepind

Sådan gør du:
Kombiner mandelmælk, kokosmælk, kakaopulver og ahornsirup i en gryde.

Pisk ingredienserne sammen over middel varme.

Når kakaomælken begynder at dampe (lige inden kogepunktet), smages den endeligt til.

Server gerne den varme kakao med en tom vanillebælg som rørepind.

Selvom bælgen er tom, afgives stadig lækker vanillesmag til drikken.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip