Derfor er råberi spild af tid og energi

De fleste børn kan ved at opføre sig og skrige hysterisk sætte tolerancen på prøve hos enhver forælder.

Desværre har mange forældre en opfattelse af, at der er lighedstegn mellem at opføre sig bestemt og selv råbe ad børnene. 

Men ifølge Sharon Silver, der er forfatter og underviser i børneopdragelse, så er råberiet både spild af tid og energi.

I et blogindlæg på Popsugar stiller hun følgende spørgsmål til de amerikanske forældre:

- Tror du, der er en sammenhæng mellem intensiteten i en forældres stemme, og hvor meget læring et barn er i stand til at udrette? Jeg tror, der er. Jeg tror mindre læring sker, når forældrene råber ad deres børn, lyder det fra Sharon Silver. 

Hun stiller herefter endnu et spørgsmål til læseren:

- Hvis du tror, at råben virker, hvorfor er det så nødvendigt at råbe mere end én gang, før du har fået den reaktion, du søger?

Eksperten i børneopdragelse mener, at de voksnes råberi kan koges ned til forældrenes egne forventninger til, hvordan børn skal opføre sig.

Hun mener, at de fleste forældre ikke er klar over, at deres vrede og råben er motiveret af en dybtliggende tro på, at børnene skal opføre sig velopdraget hele tiden.

Læs også: Forældre, stå sammen - vi kan tæmme de små terrorister

Den amerikanske kvinde mener, at dén opfattelse har sit udgangspunkt i tidligere generationer, og er noget, der sandsynligvis blev stadfæstet hos forældrene dengang de selv var børn.

Da mange af nutidens unge forældre selv er blevet råbt ad som barn, så tror de på, at det hævede stemmebånd er den rigtige vej til at korrigere barnets adfærd.

Samtidig påpeger hun, at børn ikke skal tvinges til at opføre sig perfekt hele tiden, da de har brug for at opføre sig forkert, så de derved kan lære af deres handlinger.

Ifølge Sharon Silver er det nødvendigt at ændre den måde, som mange forælder ser på børnene og deres adfærd:

- Vi har brug for at se vores børn som hele mennesker, der har brug for hjælp til at forstå sig selv og deres adfærd, ikke tyranner med dårlig opførsel, der har brug for at blive kontrolleret og straffet.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip