Derfor sparer familien Danmark 7600 kroner

For første gang i flere år kan den gennemsnitlige danske familie se frem til, at lønchecken rækker længere. Med udsigt til rekordlav inflation og lønstigninger har danskerne i år udsigt til en stigning i reallønnen for første gang siden 2009.

Det vurderer Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit.

- Vi forventer således nu en inflation på 0,8 procent i år, mens lønningerne i den private sektor gennemsnitligt forventes at stige med knap 1,6 procent - der er således udsigt til en reallønsstigning på cirka 0,8 procent i år, siger han.

Udviklingen i inflationen har meget stor indvirkning på en typisk families budget.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Ifølge Danmarks Statistiks forbrugerundersøgelse udgjorde det samlede forbrug for en typisk familie bestående af to voksne med børn 474.669 kroner i 2012.

Det betyder ifølge Nykredits beregninger, at det ventede fald i inflationen fra 2012 til 2013 vil spare en typisk dansk børnefamilie for 7600 kroner - svarende til godt 630 kroner om måneden.

- Det hører derudover med til historien, at boligrenterne i øjeblikket er rekordlave, skatten på arbejde er blevet lettet, og at udbetalingen af efterlønspengene har givet en potent likviditetsindsprøjtning til mange danskeres husholdningsbudget, siger Tore Stramer.

- Det betyder også, at vi forventer en beskeden fremgang i privatforbruget i år, tilføjer han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip