Det har de sagt om lockouten

Sagt 3. april - på den anden dag, hvor lockouten havde fuld effekt:

* Formand for skolelederne Anders Balle:

- Det vil være ulovligt fravær, hvis børnene holdes væk fra de timer, de kan få. Men i en force majeure-situation kan man blive nødt til det, siger formanden.

- Derfor vil jeg ikke lave nogen sanktioner over for forældrene, fordi de ikke har fået sendt deres børn i skole. Og jeg vil også anbefale skolelederne rundt i landet til at administrere på den måde, lyder det fra formanden.

* Finansminister Bjarne Corydon (S) om beskyldningerne om aftalt spil mellem regeringen og KL:

- Der ligger ikke en aftale, og de konspirationsteorier, der har været fremme om det, er forkerte, siger Bjarne Corydon.

* Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) om, at skolebørnene er garanteret sommerferie:

- I allersidste konsekvens kan man være nødt til at gøre standpunktskarakteren til prøvekarakter. Det er den allersidste udvej, for forhåbentlig er det muligt at give eleverne den kompenserende undervisning, de skal have, siger ministeren.

Sagt 2. april:

* Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S):

- Det er forkert at tale om et lovindgreb. Vi skal lade konflikten køre, siger Helle Thorning-Schmidt på sit ugentlige pressemøde i Statsministeriet.

- Jeg er fuldstændig klar over, at det påvirker rigtig mange børn og familier, men det ændrer ikke ved, at det er den danske model, at man har mulighed for at sætte lockout og strejke i værk, siger Helle Thorning-Schmidt.

* Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S):

- Regeringen vil sikre, at ingen elever bliver forsinkede i deres uddannelsesforløb som følge af lockouten. Alle vil få et afgangs- eller eksamensbevis, siger undervisningsministeren.

- Og alle elever kan være sikre på, at lockouten ikke vil blive en hindring for, at de kan komme videre med deres uddannelse. Heller ikke hvis de skal i praktik, siger hun.

* Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl:

- Alle regner med, at det ender med et indgreb. Det er derfor, vi siger til regeringen: Kom med jeres udspil til et indgreb, så vi kan diskutere indholdet i stedet for at vente et par uger, hvor tingene bliver kørt op, siger Thulesen Dahl.

* Medlem i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Morten Normann Jørgensen (SF):

- Vi appellerer kraftigt til, at KL - og regeringen, hvis det kommer dertil - tænker sig rigtig godt om, før den endelige løsning falder på plads. Det er altså lærerne, der skal implementere den beslutning, der kommer, siger Morten Norman Jørgensen og tilføjer:

- Det er på tide, at KL folder ørerne ud og imødekommer lærernes berettigede krav.

/ritzau/

 

Dagens Gossip