DF efter attentat: Flere penge til PET

Folketinget bør overveje flere penge til Politiets Efterretningstjeneste (PET) efter attentatet mod islamkritikeren Lars Hedegaard.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Det skal man slet ikke udelukke. I de seneste år er der sket en eskalering i forsøg på angreb. Desværre er nogle af dem lykkedes mod de, der ytrer sig i den offentlige debat. Det er PET naturligvis nødt til at tage bestik af, siger Peter Skaarup.

Han henviser til attentatet mod Lars Hedegaard og det forgæves angreb på Kurt Westergaard i tegnerens hjem.

- Koster det flere penge, så må de have nogle flere penge. Sådan er det.

Han beder justitsminister Morten Bødskov (S) forklare Folketingets retsudvalg, hvordan PET bedømmer attentatet på Lars Hedegaard. Dansk Folkepartis retsordfører vil vide, om personer, der ytrer sig i den offentlige debat, er tilstrækkeligt beskyttet.

- Den ganske forfærdelige sag med Lars Hedegaard viser, at vi skal være på vagt. Det ser ud som om, der kommer nye udfordringer med angrebet på ham.

- Det er nødvendigt, at PET evaluerer, om deres beskyttelse af personer som deltager i debatten, er stærk nok, siger han.

Peter Skaarup kalder attentatet på Lars Hedegaard som et "terrorangreb på ytringsfriheden". Retsordførerne fra Venstre og De Radikale, Karsten Lauritzen og Jeppe Mikkelsen, afviser, at politikerne skal blande sig i PETs arbejde. Peter Skaarup er enig.

- Der er ingen tvivl om, at det er PET, som skal vurdere, om deres beskyttelse og overvågning er god nok af Lars Hedegaard og andre, der ytrer sig i den offentlige debat. Det kommer lidt som et lyn fra en klar himmel, siger DFs retsordfører.

Han er ikke ude på at kritisere PET, understreger han.

- Jeg tror, at de har gjort, hvad de kunne. Men det siger sig selv, at man er nødt til at vurdere, hvad der skal ske fremover, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip