DF: Måske ja til at undersøge brugerbetaling

Venstre vil have en undersøgelse af, hvad der bruges af penge på sundhedsområdet - og til MetroXpress siger gruppeformand Kristian Jensen, at sygehusbehandling kan komme med i den undersøgelse af brugerbetaling, som partiet vil have gennemført.

Men det vinder ikke umiddelbart genklang hos Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

- En undersøgelse skal laves, hvis man skal bruge den til noget. For Dansk Folkepartis side er vi imod brugerbetaling på sygehuse og lægebesøg. Så er det den vej, man vil gå ind og kigge, så ønsker vi det ikke, siger hun til Ritzau.

- Er det for at se på fleksibilitet på området, så er det måske okay, tilføjer Liselott Blixt og lader en kattelem stå åben for Kristian Jensens forslag.

DFs sundhedsordfører understreger dog, at Danmark er det land, hvor folk beskattes allermest:

- Og derfor har vi et sundhedsvæsen, som skal være frit og tilgængeligt for alle. Jeg kunne hellere tænke mig at gå den anden vej og se, hvordan vi kan gøre det bedre der, hvor vi har en betaling - hos tandlæger, på briller og andre steder, siger hun.

Liselott Blixt vil nu forhøre sig hos Venstre for at finde ud af, hvad det er helt præcist, partiet vil.

- Men jeg vil ikke være med at at lægge navn til en undersøgelse, der skal se på, at der er nogle danskere, der skal af med nogle flere penge. Ellers bliver det en skrue uden ende, hvor vi tager det ene område efter det andet, siger hun.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) siger, at alle skal have lige ret til behandling på sygehuset - uanset hvor mange penge de har. Derfor skal dankortet blive i lommen ved besøg på landets sygehuse, fastslår hun overfor Ritzau i en mail.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip