Dicte: Ny krimiserie på TV 2

TV 2s første danske fiktionsserie i 2013 er krimiserien ”Dicte”, der får premiere mandag 7. januar klokken 20. Iben Hjejle har hovedrollen som den aarhusianske kriminalreporter Dicte Svendsen.

Krimiserien er optaget i Aarhus.

- ”Dicte” er en moderne og underholdende krimi, og jeg er stolt af, at TV 2 med ”Dicte” leverer en serie, som alle danskere kan samles om. Iben Hjejle er skøn i titelrollen som Dicte, der ikke kan lade være med at kæmpe for retfærdighed og bliver personligt berørt, når folk er i problemer. Det gør serien både nærværende og spændende, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Producent Peter Bose, Miso Film, sagde ved præsentationen af den nye serie:

- Vi har produceret en kvalitetsserie, der på mange områder adskiller sig fra det, der tidligere er produceret i Danmark. Dels foregår serien for en gang skyld ikke i København, men i Danmarks næststørste by Aarhus, og der er nok af kriminalsager for Dicte Svendsen at snuse rundt i. Dels er der ud over gode kriminalplots rigtig mange spændende karakterer, som seerne kommer til at møde over ti mandage.

Også skuespilleren Lars Brygmann, der spiller efterforskningsleder John Wagner, synes, at "Dicte" er andet og mere 'end blot endnu en krimiserie'.

- Krimidelen fylder kun noget af historien i "Dicte", mens en anden fylder mere - og det er hele Dictes historie. Hendes forhistorie kaster store skygger ind over hele serien og får meget plads. Og det kan jeg godt lide, siger Lars Brygmann til Ritzau.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip