Direktør: Loft ville høre om skat-afgørelse

Daværende departementschef Peter Loft ville vide, om det var muligt at ændre en skatteafgørelse i de afgørende dage omkring statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Det fortæller daværende juridisk direktør i Skatteministeriet Birgitte Christensen i Skattesagskommissionen.

Dermed bliver der rejst endnu et spørgsmål om, i hvor høj grad Skatteministeriet og de tre centrale personer, daværende skatteminister Troels Lund Poulsen, hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt og Peter Loft blandede Skatteministeriet ind i sagen.

Som juridisk direktør i Skatteministeriet sad Birgitte Christensen centralt placeret, og hun blev over telefonen bedt af Peter Loft om at få udarbejdet et notat om mulighederne for at omstøde skatteafgørelser.

- Der bliver ikke sagt noget om, at der er et ønske om at omgøre en bestemt afgørelse. Men han vil gerne have et notat, der beskriver, hvordan regelgrundlaget er på området, siger Birgitte Christensen.

Hun får beskeden fra Peter Loft om aftenen den 16. september 2010. Det er dagen, hvor den såkaldte agterskrivelse - den påtænkte afgørelse - i sagen bliver udleveret til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt.

Birgitte Christensen får ikke besked om, hvorfor Peter Loft vil have undersøgt reglerne for at få omgjort afgørelser. Men siger:

- Det generelle indtryk er, at han (Peter Loft, red.) har nogle drøftelser med ministeren. Det er for at klæde ham på til de drøftelser med ministeren.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip