Disse to mødre har fundet en vidunderlig måde at hjælpe kræftramte børn på

Kvinderne Holly Christensen og Bree Hitchcock skaber magi i unge, kræftpatienters hverdag. 

Begge kvinder er mor til tre børn, og de forstår derfor udmærket godt, hvilken smerte, familier til kræftsyge børn gennemgår, når de rammes af sygdommen. 

Holly Christensen har kræften tæt inde på livet i sit job som sygeplejerske, og derfor fik hun ideen til et 'magisk' projekt:

- Som kræftsygeplejerske har jeg lært, at jeg ikke kan redde verden. Jeg kan ikke fjerne den skrækkelige sygdom, men jeg kan gøre noget. Jeg kan tænde et lille lys i cancerpatienternes liv og hjælpe dem med et kort øjebliks magisk flugt fra en ellers mørk og svær tid, siger Holly Christensen til Buzzfeed

Læs også: Mor og far var syge: 10-årige Anders skriver bog om kræft til børn

Da en  bekendt to-årige datter blev diagnosticeret med kræft, besluttede hun at gøre netop dét; give hende et magisk øjeblik i sit liv. 

- Vel vidende hvor syg hun ville blive, og hvor svært det sikkert ville blive for hende at miste sit lange, blonde, krøllede hår, og vel vidende om, at kemoterapien formodentligt ville gøre hendes hovedbund så øm, at hun ikke ville kunne bære en paryk, så besluttede jeg at lave en Rapunzel-paryk til hende af garn og på en blød hue, som jeg sendte til hende, uddyber hun. 

Pigen blev lykkelig, og på baggrund af den oplevelse samlede Holly en håndfuld kvinder fra sin omgangskreds, der straks begyndte at lave parykker til andre kræftsyge børn, der kunne bruge en Disney-prinsesse-paryk.

Læs også: Taylor Swift donerer 330.000 kroner til forældre med kræftramt barn

Projektet, der har en facebookside, tog om sig, og nu har kvinderne arrangeret workshops i forskellige byer, hvor de inviterer frivillige til at komme og lave parykkerne.

Det har været så succesfuldt, at folk kontakter dem for at spørge, hvordan de kan donere penge til projektet.

Indtil videre har ideen resulteret i 80 færdige parykker til stor glæde for de mange prinsesser, der får dem tilsendt, så de kan bære dem. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip