Døgnrapporten fra Roskilde Festival lørdag til søndag

Roskilde Festival. Foto: Getty/All Over.

Politiet har det seneste døgn løst en række opgaver i forbindelse med Roskilde Festival.

Her er døgnrapporten fra lørdag til søndag med udvalgte anmeldelser og sager:

  • Kl. 0801 modtog politiet melding om, at festivalvagter havde tilbageholdt en mand, der havde stjålet fra et telt. Ved politiets ankomst blev den 39- årig mand fra Roskilde anholdt og visiteret. Den 39-årige blev fundet i besiddelse af mange kontanter og to mobiltelefoner, som han havde gemt i sine strømper, samt skunk og hash. Politiet valgte på baggrund af den efterfølgende efterforskning at ransage den 39-åriges bopæl. Her fandt politiet seks mobiltelefoner, et hjelmkamera, flere bæltetasker, en bærbar pc, en peberspray og fire digitale kameraer. Den 39-årige er sigtet for tyveri fra campingplads og lov om euforiserende stoffer.
  • Kl. 1325 blev en 49-årig mand fra Holbæk anholdt for voldelig adfærd mod en af festivalens servicemedarbejdere, der gik og samlede affald på Darupvej. Den 49-årige blev tilbageholdt af hjemmeværnsfolk og ved politiets ankomst blev han anholdt og taget med på politistationen, hvor han tilbragte resten af dagen og natten.
  • Kl. 1624 modtog politiet anmeldelse om, at en 50-årig mandlig festivalmedarbejder fra Næstved ikke var mødt på vagt, og at familien, på grund af den 50-åriges personlige forhold, var bekymret for hans tilstand. Den 50-årige blev efterlyst, ligesom familie og venner søgte efter ham.  Manden blev fundet i god behold på sin bopæl sidst på aftenen.
  • Kl. 2241 anmeldte en 22-årig norsk kvinde, at hun havde været udsat for voldtægtsforsøg bag en toiletvogn ved Fence Walk. Den 22-årige havde mistet sin mobiltelefon og en mand havde tilbudt at hjælpe hende med at lede efter telefonen. Da de var kommet om bag en toiletvogn havde manden lagt den 22-årige med på jorden og forsøgt at trække tøjet af hende. Det var dog lykkedes den 22-årige at vriste sig fri og løbe væk. Den 22-årige beskriver gerningsmanden som: Mand, 20-22 år, ca. 180 cm høj, afrikaner, sort i huden, karseklippet kort strithår, intet skæg, blåternet skjorte, lyseblå cowboybukser.
  • Kl. 0110 blev politiet kaldt til tumult mellem to 18-årige mænd fra hhv. Helsingør og Espergærde. De to kamphaner blev skilt ad og vejledt om god opførsel af politiet – og festivalen pålagde dem advarselsarmbånd.
  • Kl. 0130 blev en 32-årig mand fra Trige og en 16-årig pige fra Roskilde sigtet for ulovlig omgang med hittegods. De to sigtede havde fundet to afklippede armbånd, som de havde syet sammen og taget på. De blev begge pålagt en afgift af festivalen og bortvist fra stedet.
  • Kl. 0240 indløb en anmeldelse om vold mod tre mænd fra Vanløse i alderen 20, 17 og 20 år. De tre mænd var standset i campingområdet for at lade deres vand op af et hegn, da en gruppe på 10 – 15 mænd pludselig overfalder dem med slag os spark. Den ene tyveårige blev kørt på skadestuen på grund af nakkesmerter, og er indlagt til observation for hjernerystelse. Den anden 20-årige blev vejledt af politiet om at tage på skadestuen. Den 17-årige kom ikke synligt til skade.
  • Politiet har i døgnet sigtet flere personer for dokumentfalsk ved at bære falske festivalarmbånd: en 28-årig mand fra København, en 34-årig dansk kvinde uden bopæl i landet, en 28-årig kvinde fra København, en 26-årig kvinde fra København, en 35-årig mand fra København, en 28-årig kvinde fra Roskilde, en 24-årig mand fra København, en 30-årig kvinde fra Glostrup og en 34-årig mand fra København.
  • Politiet assisterede i døgnet festivalvagterne i flere tilfælde af gratister, der skulle have en kontrolafgift og bortvises fra festivalen: en 50-årig mand fra Bornholm, en 18-årig mand fra Norge, en 28-årig kvinde fra Roskilde og en 27-årig mand fra Italien.

 

Dagens Gossip