Dong sælger svensk selskab for milliarder

Dong Energy sælger sin andel i det svenske vandkraftselskab Kraftgården for 4,5 milliarder kroner til tre finske energiselskaber, oplyser Dong til fondsbørsen.

De tre finske selskaber har samlet sig i et konsortium Voimapiha. Og de vil nu købe Dongs andel på 25,673 procent i det svenske Kraftgården.

Dong Energy har på joint venture-basis ejet Kraftgården sammen med Vattenfall siden 1994. Kraftgården ejer og driver syv vandkraftværker på i alt 626 megawatt langs den svenske flod Indalsälven, oplyser Dong.

Frasalget er en del af den økonomiske handlingsplan, som Dong fremlagde 27. februar, hvor det blev offentliggjort, at man ville frasælge ikke-kerne aktiviteter for 10 milliarder kroner i 2013-2014.

- Med frasalget af vores andel i det svenske vandkraftselskab tager vi endnu et væsentligt skridt i realiseringen af vores finansielle handlingsplan. Jeg er derfor meget tilfreds med, at aftalen er faldet på plads, siger Henrik Poulsen, direktør i Dong Energy.

Mens Dong sælger fra, er koncernen også i gang med at opruste på kerneforretningen. I år og til næste år vil investeringer udgøre 30 milliarder kroner. Og det vil primært være investeringer i havmølleparker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip