Drop blomster og biograf til påskedaten

Når den efter søde mails og chat på nettet står på første date, vil man gerne vise sig fra sin bedste side.

Men dukker manden op med 12 røde roser og billetter til operaen, står de fleste kvinder af dating-bussen.

Langt størstedelen af kvinderne bryder sig nemlig hverken om blomster, biograf eller teater på første date. Det viser en undersøgelse som Dating.dk har lavet blandt sine brugere.

Hele 75 procent af kvinderne bryder sig ikke om at få en buket blomster på første date. Det er der gode grunde til, siger dating-ekspert Katrine Axholm, der også arbejder som parterapeut.

- Der er noget gammeldags over, at manden giver kvinden blomster på første date. Det er sådan en ting, der er lidt for traditionel og uoriginal, ja man kan kalde det kitschet, siger Katrine Axholm til Newspaq.

Hun forklarer, at en ordentlig buket blomster også kan sende nogle lidt forkerte signaler.

- Det er måske lidt for seriøst fra mandens side, kan kvinden føle. Det er jo en første date, hvor man for alvor skal føle hinanden an, siger Katrine Axholm.

Blomster eller ej, så er der også forskellige forventninger til, hvem der skal have kreditkortet frem, og hvor pengene skal bruges, viser undersøgelsen.

- Det er tydeligt, at kvinder og mænd har mange ens forventninger til første date, men mændene har dog stadig et behov for at vise sig frem for kvinderne ved at betale for første date. 60 procent af mændene mener, at de skal betale, mens kun 27 procent af kvinderne mener, at mændene skal betale, siger Martin Schultz Andersen, der har stået for undersøgelsen hos Dating.dk.

Og hvor regningen ikke skal betales på første date er begge køn meget enige om.

En biograftur er helt yt - under to procent af begge køn vil i biografen på første date og en tur i teatret er der under en procent af begge køn, der gider.

- Det giver meget god mening, for på første date skal man føle hinanden an. Er det her overhovedet noget? Det er svært at tale med hinanden i biografen eller i teatret, og det er meget forpligtende, så man ikke har en udvej, hvis den anden slet ikke er noget for én, Katrine Axholm.

- Mange af os ved allerede efter få sekunder, om den anden person er noget. Det bliver nogle lange timer, hvis man skal sidde i teatret med en person, som man slet ikke er interesseret i at se igen, lyder det.

Når daten skal stå, så er begge køn enige i, at en kop kaffe eller en drink på et offentligt sted er det bedste. Det synes næste 58 procent af mændene og 71 procent af kvinderne.

 

Dagens Gossip