Dybkjær skoser R for udsalg af barselsorlov

- Mor er ikke vred. Mor er skuffet.

Sådan angreb forhenværende miljøminister Lone Dybkjær de radikale ministre ved partiets landsmøde på Hotel Nyborg Strand for at svigte den øremærkede barselsorlov til mænd efter pres fra Socialdemokraterne.

- Resultatet er slemt. Argumentationen er værre. Vi blander os i familien. Ja, selvfølgelig gør vi det, hvis vi kan skabe bedre rammer. Det andet er, at vi tager noget fra kvinder og deres børn. I de allerfleste familier har børn også en far, siger Lone Dybkjær.

Den øremærkede barselsorlov skulle i hendes optik sikre, at fædrene kunne udøve deres rettigheder. Familier holder ifølge undersøgelser bedre sammen, hvis fædrene har taget barselsorlov, påpeger Lone Dybkjær.

- For mig har ligestilling aldrig kun drejet sig om kvinder. Det har faktisk også drejet sig om mænds ligestilling, siger hun til klapsalver.

Den glippede barselsorlov fik De Radikales partileder Margrethe Vestager til at kalde det et "ægte løftebrud" efter to års kritik i offentligheden af svigtede valgløfter fra Socialdemokraterne og SF.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ville fredag ikke kommentere Vestagers kritik, fordi hun afviser at offentliggøre regeringens interne diskussioner.

Lone Dybkjær er helt uenig i at droppe øremærket barselsorlov.

- I denne sag har vi sendt et totalt forkert værdipolitisk signal, siger hun til klapsalver fra forsamlingen.

De Radikale står splittet om at øremærke barselsorlov til mænd. Anders Thomsen fra København er enig med regeringen i at droppe en øremærket barselsorlov til mænd.

- Om øremærket barsel: Det ærgrer mig, at man tilsyneladende skal give Socialdemokraterne hele æren, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip