Efter kritik: Tilliden til Skat forsvinder

Fejl i danskernes ejendomsvurderinger og rækken af personsager, hvor Skat har taget unødvendigt hårde midler i brug, har fået danskernes tillid til Skat til at lide et alvorligt knæk.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV2.

Kun hver femte dansker har tillid til Skat, mens næsten hver anden har "lille eller meget lille" tillid til Skat. Og når det gælder tilliden til, om man betaler den korrekte skat, er der heller ikke meget at råbe hurra for.

Ifølge Megafon-målingen har mindre end hver anden dansker tillid til, at de betaler den korrekte indkomstskat, mens hver femte ikke har tillid til, at de betaler det korrekte beløb i indkomstskat.

Målingen står i skærende kontrast til Skats egne tillids- og tilfredshedsundersøgelser, skriver Politiken lørdag.

Den nyeste er fra 2011 og viser, at tre ud af fire danskere har tillid til, at Skat beregner skatten korrekt. Og tilliden til korrekte skatteansættelser har været stort set den samme siden 2004, viser Skats undersøgelser.

Den seneste tids skandalesager har kostet dyrt på befolkningens tillidskonto, vurderer skatteadvokat Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

- Vi får flere og flere henvendelser fra borgere, der ikke bare tager Skats afgørelser for gode varer. Det oplever vi især i de sager, hvor der opstår en uenighed mellem Skat og den enkelte borger.

- Når det er sagt, ser det ud, som om Skat erkender, at der er problemer, og at de skal løses. Det er særdeles positivt, siger han til Politiken.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er ikke overrasket over den manglende tillid.

- Efter den meget hårde kritik, der har været af Skat i medierne i månedsvis, så kommer det desværre ikke bag på mig, at danskernes tillid til skattevæsnet ikke længere er i top.

- Og det er brandærgerligt. Det skal vi simpelthen have rettet op på, siger skatteministeren til avisen.

/ritzau/

Dagens Gossip