Efter operationer: Michael Maze er tilbage

Siden sidste års OL i London har Michael Maze været igennem flere operationer end bordtennisturneringer.

Den tidligere europamester har kun spillet en enkelt turnering i Asien, men er til gengæld blevet opereret et par gange i hoften.

Nu er han klar til kamp og er med for Danmark ved EM i bordtennis for hold i Østrig. Til gengæld har Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller, Mie Skov, meldt afbud på grund af sin deltagelse i TV2-programmet Vild med Dans.

Det oplyser Dansk Bordtennis Union i en pressemeddelelse.

Michael Maze er ganske vist først lige begyndt at træne igen, og ifølge bordtennisunionens pressetalsmand Arne Madsen, er Maze først for alvor klar igen efter nytår.

Derfor er Michael Mazes deltagelse ved EM mest en teknikalitet.

Danmarks bedste bordtennisspiller kommer kun til at spille en enkelt placeringskamp i holdturneringen ved EM. Ved at være med i en kamp, får han point til verdensranglisten og holder sin placering omkring nummer 20.

Maze spiller derfor kun Danmarks sidste kamp, som formentlig er søndag eller mandag.

Det mandlige danske bordtennislandshold er nummer 18 på verdensranglisten.

I Team Danmark er Mie Skovs afbud fra EM ikke noget nyt scenarie. Svømmerne Lotte Friis og Jeanette Ottesen Gray har begge gjort det samme.

- Det er ikke uvant for os, at en atlet vælger at prioritere anderledes i en periode. Det, synes vi sådan set, er ok, og så må tiden jo vise, om det er en fordel eller ulempe for Mie at være væk et halvt år.

- Det er jo voksne, selvstændige mennesker, der træffer valget, men det er klart, at de valg kan have konsekvenser.

- For nogle atleter kan det være en god motivationsfaktor, for andre kan det være et skridt væk fra sportskarrieren, siger Team Danmark-direktør, Michael Andersen.

Hos kvinderne stiller Danmark med et ungt hold, som begynder forfra fra bunden, fordi holdet slet ikke deltog ved det seneste EM for hold.

Mændene spiller deres første kamp fredag klokken 14 mod Slovakiet. Kvinderne møder Finland halvanden time tidligere.

/ritzau/

Dagens Gossip