EL kalder formand for højreorienteret

Knap nok har regeringen besluttet at nedsætte en dagpengekommission, før Enhedslisten affyrer en kritisk salve mod manden, der skal stå i spidsen for arbejdet. Det skriver Berlingske.

Det er tidligere skatteminister Carsten Koch (S), som venstrefløjspartiet hverken er særligt begejstret eller tryg ved at gøre til formand for kommissionen, der skal endevende dagpengeområdet og komme med forslag til et fremtidigt system.

- Carsten Koch deltager ivrigt i den politiske debat og som regel med borgerlige og højreorienterede synspunkter, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, til Berlingske.

- Så i udgangspunktet er der ingen grund til at tro på, at han skulle være særligt optaget af at finde solidariske løsninger på problemerne i dagpengesystemet. Tanken om, at han skulle stå i spidsen for sådan et arbejde, er ikke særlig betryggende, lyder det.

Dagpengekommissionen bliver ifølge regeringens udspil bredt sammensat med uafhængige eksperter, og desuden vil kommissionen inddrage arbejdsmarkedets parter i arbejdet. Kommissionen skal være færdig inden foråret 2015.

Carsten Koch er også formand for regeringens udvalg under Beskæftigelsesministeriet, som skal se på hele beskæftigelsessystemet og levere en rapport i efteråret 2013.

Socialdemokraten var minister under Poul Nyrup Rasmussen og har også ledt VK-regeringens skattekommission.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip