EL om pædagoger: Corydon må slå i bordet

Sidste år afsatte regeringen og Enhedslisten en halv milliard kroner af på finansloven til at øge antallet af pædagoger og pædagogmedhjælpere i vuggestuer og børnehaver.

Men langt fra alle pengene bruges til at ansætte flere pædagoger. I stedet bruges pengene til at lukke andre huller i den kommunale økonomi, skriver A4 på baggrund af en undersøgelse blandt 627 daginstitutionsledere over hele landet.

Undersøgelsen viser, at kun 18 procent af lederne forventer, at der er flere medarbejdere i dette forår i forhold til 2012.

Det er ikke godt nok lyder meldingen fra Enhedslistens børne- og undervisningsordfører Rosa Lund, som vil have finansminister Bjarne Corydon til at slå i bordet under de aktuelle økonomiforhandlinger med kommunerne.

- Det står helt tydeligt i aftalen at pengene er sat af til at løfte kvaliteten i dagtilbud. Derfor har jeg svært ved at forstå, hvordan det kan være, at nogen af pengene slet ikke er blevet brugt inden for området, siger Rosa Lund i en kommentar.

Ifølge undersøgelsen fra FOA vurderer knap tre ud af ti institutionsledere, at de i dag stik imod hensigten har mindre personale end sidste år på samme tid, skriver A4.

Enhedslisten holdt allerede sidste år et møde med regeringen på baggrund af en undersøgelse af pædagogernes fagforening, BUPL.

Den viste, at kun en tredjedel af kommunerne dengang havde tænkt sig at bruge alle pengene på daginstitutionsområdet.

Da aftalen blev indgået, fastslog økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager ellers, at regeringen nu ville "tale med kommunerne om, hvordan vi kan omsætte de 500 millioner kroner til 1.500 ekstra medarbejdere i vores daginstitutioner".

Derfor vil Enhedslisten nu igen indkalde regeringen til at møde.

- Det er i sidste instans regeringens ansvar at sikre, at finanslovaftalen bliver ført ud i livet. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at presse regeringen og kommunerne til at sikre at de midler som blev afsat til flere pædagoger og bedre kvalitet, også går til det formål, siger Rosa Lund.

/ritzau/

Dagens Gossip