EM-fodbold: Danmark har krammet på Norge

At Danmark er i semifinalen ved det igangværende EM i kvindefodbold er et mindre mirakel. Den kommende modstander Norges tilstedeværelse blandt de sidste fire hold er mindre overraskende.

Torsdag tørner de to skandinaviske lande sammen, og selv om Norge er klar favorit, så taler statistikken for en dansk sejr i kampen, der gælder en plads i finalen mod enten Tyskland eller Sverige, som mødes onsdag i den første semifinale.

I hvert fald, hvis man kigger på de seneste seks indbyrdes opgør mellem Norge og Danmark.

I perioden 2007-2013 har de to nationer mødt hinanden seks gange - alle i træningsturneringen Algarve Cup, og her er det endt med fire danske sejre og to uafgjorte.

En af de uafgjorte kampe førte dog til en straffesparkskonkurrence, som Norge vandt.

Det seneste nederlag til Norge i ordinær tid faldt i en venskabskamp i august 2006. Et kig i statistikkens nyere kapitler taler altså i den grad til Danmarks fordel.

Nordmændene vil uden tvivl kigge dybere i statistikken og med et helt andet fokus. Den norske landstræner Even Pellerud har nemlig i den grad et overordentligt godt tag på Danmark.

Pellerud var også landstræner for Norge i 12 landskampe mod Danmark i perioden 1989 til 1995, og ingen af disse endte med dansk sejr.

Faktisk vandt Norge hele 10 af de 12 kampe mod Danmark med Pellerud ved roret, mens to opgør endte uafgjort.

Danmark og Norge mødes torsdag i kampen om en finalebillet, og begge hold kan altså tanke både selvtillid og frygt i statistikbøgerne forud for kampen, der spilles i Norrköping og fløjtes i gang klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip