En tur på stadion er blevet fredeligere

266 personer blev lagt i håndjern i forbindelse med en superligakamp i sidste sæson.

Det er en lille stigning i forhold til året før, men stadig langt fra sæsonen 2008-2009, hvor 714 personer blev enten anholdt eller frihedsberøvet efter politiloven, viser Rigspolitiets fodboldstatistik.

- Politiets koncept med dialogbetjente ved kampene blev i den seneste sæson rullet ud, så det nu dækker stort set hele landet, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

- Vi tror, at det er med til at sikre, at kampene kan blive afviklet uden et stort antal anholdte. Det arbejde fortsætter i år, fortæller han.

82 personer blev anholdt før en kamp i sidste sæson, mens 88 personer kom i håndjern under kampen og 96 efter.

I de seneste fem sæsoner har udeholdet været mest på kant med loven. Sidste sæson blev 130 fans fra udeholdet anholdt i forhold til 107, der heppede på hjemmeholdet.

I alt var der 453 fodboldkampe, hvor politiet har haft opsyn. Det drejer sig om kampe i Superligaen, 1. division, pokalen, landskampe og europæiske kampe. Under de kampe er der sammenlagt anholdt 379 personer.

Der er i øjeblikket 66 personer, der har fået national karantæne. I alt er der, siden karantæneordningen blev indført, udstedt 89 karantæner.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip